Sunday, August 14, 2011

Masalah lama saya dah setel :))

Salam Ramadhan semuanya. Bagaimana dengan puasa anda? Harap2 okay la yer. Sedar tak sedar dah 15hari dah kita puasa kan? Cepat betol masa berlalu. Okayla, saya terus dengan objektif sebenar entry saya kali ni. :)

Korang ingat tak dulu, saya ada mengadu pasal kulit saya yang semakin teruk. Kulit kering yg melampau. But now, saya dah dapat jalan penyelesaiannya. hehe. Special thanks to Kak Nisa Hasan sebab dah bgtau saya satu brand popular ni. hehe. Ada one night tu, kami bertutorial pasal skin care, then kak Nisa recommend kat saya 2 produk dari Olay. Nak tau apa, jom tengok ! :)
Dialah Kak Nisa. Thanks kak. Sampai sekarang shiera guna Olay tau :)

Okay, first sekali :
Olay White Radiance Cream Cleanser

Pakai ni sgt best tau, die tak berbuih. Dia mcm cream je. Actually, saya baru tau yang foaming cleanser dengan cream cleanser dua benda berbeza. heheheee. Sorry, terlembab skejap. Pakai cream cleanser ni saya rasa sangt effective utk kulit kering mcm saya. But now, saya dah takde kulit kering :)))


Kedua :

Olay Total Effects 7-in-1 Anti Ageing Cream

Before keluar, saya mesti tempek benda ni kat muka. Dia best, tak berminyak pun. ada SPF lagi. Boleh lindung kulit kita dari matahari. And lagi satu, umur saya sekarang dah 22, jadi saya ni makin lama makin tua, kene la cegah kulit ni dari berkedut dan tumbuh jeragat. kan kan? Apa2pun produk ini terbaik, cubalah :)

*This is what Olay promises:

1. Line Minimization: Reduces the appearance of fine wrinkles
2. Nourishing Moisturization: For a radiant, healthy glow
3. Tone Enhancement: Balances color & reduces appearance of age spots
4. Gentle Exfoliation: Smoothes and evens skin texture
5. Pore Refinement: Minimizes the appearance of pores
6. Free Radical Defense: Helps prevent damage to skin’s surface
7. Subtle Lifting: Hydrates for firmer skin appearance

*di copy dari web*







5 comments:

Suraya Yusof said...

shira, kte pn gune olay jgak! mmg ok la,

shiera firhat said...

yeke sue? best kan olay. alhamdulillah, tak de dah kulit kering :)

nusaibah said...

die x mencerahkan la eh kire??
mcm best :)

Billa.Bel said...

:)

shiera firhat said...

nusaibah, tak pun. tpi mmg best. die takde buih. mcm krim. tp kene bilas :)

billa :))