Thursday, August 18, 2011

I love my "30th Legacy"

ni baru suku batch :)


Malam ni rasa nak update blog pasal 30th Legacy Aikol IIUM.
Nak tahu apa 30th Legacy Aikol IIUM ? Meh baca ni.

"30th Legacy. Itu nama kami. Kami adalah batch generasi ke 30 di Ahmad Ibrahim Kuliyyah of Laws, Universiti Islam Antarabangsa Malaysia. UIAM sememangnya dikenali dengan kekuatan Fakulti Undang-Undangnya. 30th Legacy seringkali dianggap sebagai batch yang paling bersatu di dalam sejarah AIKOL. Bukan untuk mengapungkan batch sendiri, tetapi memang tidak dapat dinafikan, ada semangat unity di antara ahli-ahli batch ini.

Jika dilihat dari segi keaktifan pelajar, 30th Legacy telah mendominasi Law Students’ Society(LawSoc) dan juga satu suara juga telah dimiliki di dalam SRC UIAM.Harapan kami hanya satu. Kami ingin menjadi bakal-bakal peguam, bakal-bakal hakim, bakal-bakal pendakwa raya atau sesiapa sahaja yang dapat menyumbang kepada ummah. Kepada sesiapa yang terbaca entri ini sama ada sengaja mahupun tidak, mohon dapat doakan kami semua agar menjadi Muslim berfikrah yang tidak hanya menumpang glamor sebagai mahasiswa dan graduan Ijazah Sarjana Muda Undang-Undang."

*di copy dari sini*

Honestly, saya sangat berbangga sebab menjadi salah seorang ahli 30th Legacy. Tak dinafikan, ukhwah batch kami sgt2 kuat. Dah mcm satu keluarga. Ramai pensyarah yang menyokong kami. Alhamdulillah. :)

Naik semester baru ni, kami dah masuk tahun ketiga. Dah separuh jalan dah perjalanan kita, mari kita sama-sama berjuang sampai ke penghujungnya. Sahabat-sahabat, saya doakan semoga kita sama2 berjaya memegang segulung Ijazah Sarjana Muda Undang-undang di IIUM nanti. Amin amin ya Rabbal al-Amin.


p/s : rindu nak pegi kelas.








13 comments:

Danial Izzat Zulbahari said...

thx cha. proud of u :)

shiera firhat said...

:')

Riz Zaidi said...

A moment that we shared together will forever be remembered..

eventhough im a late comer with you guys (matric dulu xsama batch),at first i was afraid that i will be alone coz i do not noe most of u guyz.. but i was wrong.. i felt really welcome n TQ for 30th legacy coz making me a part of the family..

United we Stand

Riz Zaidi said...

At first, when i entered Gombak, i felt afraid that I would be left alone as i do not know most of you guys (matric kan xsama) but i was so wrong. I was welcomed and I never felt happier of being an AIKOL student of IIUM. Thank you for accepting me as a part of the 30th Legacy family. the moment we shared will be remembred forever.

United we Stand

shiera firhat said...

nice faris :)

cik nur said...

insyallah yaa moga dipemudah kan allah nur doakan yang terbaik :)

shiera firhat said...

thnks cik nur <3 :)

farrazswift said...

caca,nice!!!great!!! :)

shiera firhat said...

heheeee. tq frh :)

syafiqyuhaizad said...

Nice bby shiera! :)

Arsenal we Stand

shiera firhat said...

hahaaa. syfq ni tak hbs2/ ;p

LynN LoLa~~ said...

ey kak shiera uiam gombak ea~ member sy student law jugak. maybe ur junior laa kot. anisah suhaila kenal? hehe. gudlak kakak!

Anonymous said...

Sorry to burst your bubble, but every single batch of AIKOL that I know of claims that their batch is the most united, the most "happening" and the most loved by the lecturers. Can't blame you for feeling the same thing. I was from AIKOL myself, looong before your batch, so I know. The earlier batches were much smaller in number and definitely have a strong bond with each other as compared to the current hundreds per year.